Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2022 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Пенсіонери отримають додаткову виплату від ООН: але є нюанс

Пенсіонери отримають додаткову виплату від ООН: але є нюанс
Громадяни України під час війни можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Фото: pixabay.com

Громадяни України під час війни можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Однак її надаватимуть вибірково.

Частина українців може подати заявку на грошову допомогу на соціальній платформі "єДопомога". На виплати можуть претендувати ті громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, на деокупованих територіях, на територіях, на яких відбуваються активні бойові дії або є внутрішньо переміщеними особами. Про це розповіла директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір, пише Житомир.info.

Подати заявку на її отримання може кожен, хто належить до зазначених категорій. Однак ці категорії, які отримають виплати, визначають міжнародні організації. У пріоритеті – внутрішньо переміщені особи, багатодітні й малозабезпечені родини, особи з інвалідністю.

"Україна під час війни має потужну підтримку міжнародних донорів, благодійних фондів. Одним з видів такої підтримки є надання фінансової допомоги від міжнародних донорів. Наші громадяни, які претендують на отримання цієї допомоги, дають заявку про те, що вони претендують на цю допомогу. Тут є взаємодія двох сторін – нашого мешканця і міжнародного донора, який готовий цю допомогу тим чи іншим категоріям надавати", – пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайство під час війни: шість найпоширеніших схем і поради, як від них уберегтися

Міністерство соціальної політики має чітко визначену функцію створення програмного продукту для подання заявок і верифікація їх. Тобто перевіряє заявку людини в наявних реєстрах: визначає, чи справді вона особа з інвалідністю, чи справді пенсіонер, чи належить до багатодітної родини, чи має статус внутрішньо переміщеної особи.

Після цієї верифікації заявка потрапляє в розряд активних і чекає на можливу донорську допомогу. Але міжнародні донори самостійно визначають людей, яким вони цю допомогу спрямовуватимуть.

"Насамперед це внутрішньо переміщені особи, з них – люди, які мають інвалідність, багатодітні родини, особи з низьким рівнем доходів, також це можуть бути мешканці громади, які, наприклад, втратили житло внаслідок бомбових ударів. Преференції надаються особам, які постраждали від війни, тому що ця допомога виникла якраз у зв'язку з війною", – наголосила Краснопір.

На платформі "єДопомога" можна попросити гроші на продукти та ліки. Це можуть зробити вимушені переселенці та пенсіонери. Про розповів заступник міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери отримають додаткову виплату від ООН: але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути