понеділок, 19 червня 2017 15:52

Стрімко підскочили ціни на помідори

Автор: Тетяна САРАХАН
  За минулі вихідні виробники тепличних томатів  знову підвищили ціни.
За минулі вихідні виробники тепличних томатів знову підвищили ціни.

За минулі вихідні українські виробники тепличних томатів укотре підвищили ціни.

Сьогодні господарства південних регіонів і Закарпаття пропонують червоний томат за ціною 14-15 грн/кг. Ціни на рожевий томат підскочили до 16-18 грн/кг, повідомляє "Інфо-Шувар".

Минулої п'ятниці українські господарства пропонували червоний томат по 10-11 грн/кг, ціни на рожевий томат становили 14-16 грн/кг.

"Сьогодні за найвищими цінами наш помідор скуповують покупці з Білорусі, але вони працюють не системно, тому ціни на продукцію коливаються в різних напрямах по кілька разів на тиждень. Втім, сьогодні ми продаємо томат дорожче, ніж торік. Тому, ситуація досить сприятлива для виробників", – розповів виробник томатів Закарпатської області.

На оптових ринках України ціни на червоний салатний помідор сьогодні формують у діапазоні 15-18 грн/кг. Рожевий томат коштує 19-22 грн/кг.

Сьогодні український томат пропонують на 10% дорожче, ніж торік. Вищі ціни виробники пов'язують із слабким врожаєм: через прохолодну погоду томат дуже повільно визріває в теплицях.

Також чергову хвилю зростання ціни в головних виробничих регіонах продавці пояснюють збільшенням зацікавлення з боку експортерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому дорожчає свинина

Цього року кілограм часнику продають по 35-50 грн. Це вдвічі дешевше ніж 2016-го. Торік часник завозили з Китаю. Він був дуже дорогий. Цього року фермери посіяли 1000 га часнику, думали заробити. Але ціна його впала.

Зараз ви читаєте новину «Стрімко підскочили ціни на помідори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути