пʼятниця, 16 червня 2017 21:10

Часник подешевшав удвічі

Часник подешевшав удвічі

Цього року кілограм часнику продають по 35-50 гривень за кілограм. Це вдвічі дешевше ніж торік. Про це розповіла експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

"Торік часник завозили з Китаю. Він був дуже дорогим. Цього року фермери посіяли 1000 ге-ктарів часнику думали заробити. Але ціна його впала. Виявилось, у нас немає експертів по вирощуванні цієї культури. Врожай гірший ніж за кордоном і на імпорт не годиться. Тому внутрішній ринок наситився цією культурою", - каже Тетяна Гетьман.

Самі фермери не розповідають про кількість посіяного і справжні врожаї. Бояться конкуренції. Наприклад, якщо зараз бракує капусти, то фермери ще могли б її досіяти і на осінь могла б бути її велика кількість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому дорожчає свинина

Найбільше за минулий рік подорожчала капуста. Її ціна виросла у 10 разів. Експерти поясню-ють, що ціна тримається через холодну та дощову погоду.

"Найгірше холодну і дощову погоду переносять огірки. Від холоду їх крутить, стають жовтува-тими та не ростуть. Доростають до 5 сантиметрів і сидять по кілька днів. Вибірку з поля торік робили щоденно. Цього року двічі на тиждень. Також змушені додатково їх удобрювати та кро-пити від хвороб. Рахували із напарником що не можемо з поля віддавати огірок дешевше 4 гри-вень. Відповідно на ринку він буде 8-9 гривень за кілограм. Зараз ціна тримається на рівні 7 гривень. Ситуація покращиться, як настане тепло. Коли середньодобова температура станови-тиме 17 градусів піде хороший ріст", - пояснив фермер із Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «Часник подешевшав удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути