пʼятниця, 09 липня 2021 12:41

Штраф неприпустимий - Мінекономіки відреагувало на ситуацію з "Новою поштою"

Штраф неприпустимий - Мінекономіки відреагувало на ситуацію з "Новою поштою"
У Держпродспоживслужбі запевнили, що штраф переглянуть. Фото: Нова пошта

Мінекономіки перегляне штраф у 325 млн грн, який наклали на "Нову пошту". Держпродспоживслужба оштрафувала компанію через перешкоджання перевірянню.

"Міністерство засуджує такий підхід до розрахунку штрафів. Він є суб'єктивним і неприпустимим. Ситуацію ретельно вивчать і перевірять. Регулятивні органи мають захищати права споживачів, але штраф має бути пропорційним порушенню. Такі дії не сприятимуть розвитку приватного бізнесу в Україні й поліпшенню її інвестиційної привабливості", - повідомили в Мінекономіки.

Голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька запевнила, що штраф скасують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський почав грабувати населення й бізнес заради латання дірок у бюджеті - Розенко

"Учора весь день займалася цим питанням: проводила внутрішнє розслідування, ознайомилася з відеофіксацією, консультувалася з юристами. Розібрала ситуацію на молекули. Такого штрафу не буде. Бо він неадекватний порушенню. Юристи готують відповідне рішення. Сьогодні матиму зустріч із представниками "Нової пошти" й бізнес-спільноти. Необхідно терміново міняти законодавство. Інакше такі випадки можуть повторитися через виконавців на місцях. Наголошую: у Держпродспоживслужбі ніхто не рватиме бізнес поки я очолюю цю структуру", - написала Магалецька у Facebook.

Держпродспоживслужба оштрафувала "Нову пошту" на 325,85 млн грн через перешкоджання перевірці. Компанія подала до суду.

У "Новій пошті" пояснили, що перевіряли їх у березні 2021 року. Перед цим на відділення в Харківській області поскаржився клієнт. Заявив про пошкодження посилки на суму 500 грн.

Представники Держпродспоживслужби не звернулися до керівництва компанії, щоб показати документи. Пред'явили їх керівнику відділення. Потім представник контрольного органу не розписався в спеціальному журналі. Про це повідомили в "Новій пошті".

За останні пів року Держпродспоживслужба провела 80 перевірок у відділеннях "Нової пошти" в різних регіонах України. Претензій до компанії не було.

Зараз ви читаєте новину «Штраф неприпустимий - Мінекономіки відреагувало на ситуацію з "Новою поштою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути