четвер, 21 травня 2020 13:16

Стало відомо, скільки втратила Україна через карантин

Стало відомо, скільки втратила Україна через карантин
Два місяці карантину обійшлися Україні $53,5 млрд. Фото: pixabay.com

Запроваджений через поширення коронавірусу карантин коштував Україні $53,5 млрд. У разі, якби Україна не запроваджувала карантину, то втрати економіки становили б $54 млрд.

Про це йдеться в результатах дослідження Київської школи економіки, які презентували під час онлайн-конференції 21 травня.

"Зняття карантину, у "чорному" сценарії (за якого передбачається максимальна смертність від коронавірусу. - Gazeta.ua) коштувало б Україні 54 мільярди доларів або третину нашого ВВП. З іншого боку, ми можемо порахувати, скільки грошей втрачає економіка через те, що карантин продовжується: транспорт не працює, економічна криза триває, люди втрачають роботу. Ці втрати становлять приблизно 53,5 мільярда доларів", - повідомив президент Київської школи економіки та колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям виділять додаткову допомогу на боротьбу з Covid-19

Він заявив, що те, що Україна зберегла за допомогою карантину, приблизно дорівнює тому, що Україна втратила через карантин, з економічної точки зору. Водночас, з етичної точки зору, важливіше зберегти людські життя.

Розрахунки втрат економіки в разі незапровадження карантину КШЕ зробила на основі поняття "середньостатистичне життя" в Україні, яке становить у середньому $454 тис., а дані щодо шкоди карантину для економіки - на основі математичних моделей та прогнозів уряду та МВФ.

Проєкт рішення про поступове зняття внутрішніх обмежень на пересування, запроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу, підготувала Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС. Таким чином у Європі планують пожвавити сектор перевезень і туризму, які зазнали значних збитків.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки втратила Україна через карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути