Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 14:44

В Європі придумали, як врятувати туристичний сезон

В Європі придумали, як врятувати туристичний сезон
Туристичний сезон із червня по липень ЄС оцінює в близько 150 мільярдів євро. Фото:pixabay

Проєкт рішення про поступове зняття внутрішніх обмежень на пересування, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, підготувала Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС.

Таким чином у Європі планують пожвавити сектор перевезень і туризму, що зазнали значних збитків, пише "Громадське".

Сьогодні проєкт мають оприлюднити офіційно. Але його копії розіслали державам-членам ЄС і документи опинилися в розпорядженні низки ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європарламенті вимагають відкрити внутрішні кордони ЄС

Проєкт пропонує державам-членам ЄС поступово знімати обмеження на в'їзд та виїзд у межах об'єднання. Водночас обмеження можуть повернутися, якщо кількість хворих на коронавірус буде зростати.

Також європейцям дозволять відвідувати пляжі, залишатися в готелях і обідати в ресторанах - але з дотриманням вимог соціального дистанціювання й носіння масок. Невідомо, чи означає це можливість в'їжджати до Євросоюзу також громадянам інших країн.

"У короткостроковій перспективі переважатиме внутрішній туризм і туризм усередині ЄС", - написали в проєкті пропозицій Єврокомісії.

Туристичний сезон із червня по липень ЄС оцінює в близько 150 млрд євро. Єврокомісія, таким чином, прагне пом'якшити принаймні частину збитків, які завдадуть коронавірусні обмеження.

Деякі країни в ЄС уже почали відкривати кордони - але частково. Наприклад, Литва, Латвія та Естонія з 15 травня дозволять пересування в межах своїх кордонів. Австрія заявила про намір відкрити кордони з Німеччиною 15 червня.

Польща продовжила контроль на кордонах із сусідами - країнами ЄС ще на 30 днів, до 12 червня. Йдеться про контроль із Німеччиною, Литвою, Чехією та Словаччиною. Відповідне розпорядження підписав міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський.

Зараз ви читаєте новину «В Європі придумали, як врятувати туристичний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути