вівторок, 26 травня 2020 15:48

Стало відомо, хто отримає подвійні зарплати за період карантину

Стало відомо, хто отримає подвійні зарплати за період карантину
Доплату в розмірі до 100% заробітної плати зможуть отримати соціальні педагоги/фахівці із соціальної роботи. Фото: pixabay.com

Міністерство соціальної політики затвердило перелік посад працівників сфери соціального захисту населення, яким передбачено додаткові, нещодавно встановлені законодавством надбавки до заробітної плати.

Про це повідомила пресслужба міністерства. На період дії карантину та протягом 30 днів з дня його скасування встановлено доплату працівникам, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання підопічних, у граничному розмірі до 100% заробітної плати. Доплату в розмірі до 100% заробітної плати зможуть отримати соціальні педагоги/фахівці із соціальної роботи, фахівці із соціальної допомоги вдома, соціальні працівники, фахівці з фізичної реабілітації, а також практичні психологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скільки обійшовся карантин українцям

Відзначається, що персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником установи сфери соціального захисту. "Зазначена доплата здійснюється шляхом та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Надбавки у розмірі 300% зарплат отримають працівники лабораторій, в яких тестують людей на коронавірус. Такі ж надбавки раніше затвердили для лікарів, про це заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто отримає подвійні зарплати за період карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути