Ексклюзиви
пʼятниця, 09 червня 2017 13:11

Стала відома вартість української землі

Ціна 1 га української ріллі становить до $1 тис. Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Аркадій Корнацький, автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

"Зараз багато чую від політиків, що ціна 1 га української землі складає 5-10-15 тисяч доларів. Людям пудрять мізки, - переконує народний депутат. - Таких цін немає навіть у Європі. Подивіться на країни так званого колишнього соціалістичного табору. Там 1 га землі вартує від $1 тис. Вся ця клоунада стосовно того, що українську землю можна продати за величезні гроші – обдурювання людей і відсутність комплексного мислення".

  Народний депутат Аркадій Корнацький: "Клоунада стосовно того, що українську землю можна продати за величезні гроші – обдурювання людей і відсутність комплексного мислення"
Народний депутат Аркадій Корнацький: "Клоунада стосовно того, що українську землю можна продати за величезні гроші – обдурювання людей і відсутність комплексного мислення"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони гектарів української землі вже на ринку - Корнацький

Якщо землю в Україні продаватимуть дорожче - зростуть ціни на продукти харчування.

"Вартість продуктів напряму залежить від ціни землі і тих коштів, які вкладаються у виробництво. Якщо інвестор, який вкладає кошти у якісне насіння, добрива, зарплату, техніку, вкладатиме ще й у землю – то собівартість продукції зросте суттєво", - каже Аркадій Корнацький.

Народний депутат переконує, що такі ціни на ріллю встановив ринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 небезпек для селян, які готує влада

"Земельний ринок не просто діє стосовно непідмораторних земель. Він з 1995-го до 2002 року існував і для земель товарного виробництва. Ціна на ріллю вже склалась. Вона значно менша $1 тис. за 1 га. Реально зараз – 500-550 доларів".

Зростання ціни на землю до $1 тис./га не позначиться на вартості продуктів харчування, каже автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Деталі читайте тут: Український земельний хрест: смерть чи воскресіння?

Зараз ви читаєте новину «Стала відома вартість української землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути