понеділок, 16 травня 2011 11:14

США очікує ще більша фінансова криза - Обама

США очікує ще більша фінансова криза - Обама

Президент США Барак Обама попередив Конгрес, що відмова підвищити ліміт запозичень може призвести до гіршої фінансової кризи та економічної рецесії, ніж в 2008-2009 роках, якщо інвестори почнуть сумніватися у кредитоспроможності США.

Обама повторив, що республіканці не повинні пов'язувати рішення про "стелю" кредитування з скороченням витрат як міру зменшення дефіциту бюджету.

"Якщо інвестори всього світу подумають, що пункт про повну довіру і повагу не підтримується, якщо вони подумають, що ми можемо порушити наші зобов'язання, це може розвалити всю фінансову систему. Ми можемо отримати гіршу рецесію, ніж ту, що ми вже бачили, найгіршу фінансову кризу, ніж та, що вже була", - сказав він телеканалу CBS News.

Білий дім і республіканці Конгресу ведуть нескінченні суперечки про дефіцит і межі заборгованості.

Очікується, що "стеля" запозичень міністерства фінансів у $ 14,3 трлн доларів буде досягнута уже у понеділок, і Мінфін позбудеться доступу на ринки облігацій.

Лідери республіканців, які погодилися з тим, що межу кредитування необхідно підвищити, кажуть, що не схвалять подальше розширення повноважень на отримання боргу, якщо не будуть вжиті заходи для утримання заборгованості під контролем.

Ця угода, можливо, не з'явиться ще протягом кількох місяців.

Міністерство фінансів каже, що зможе відстрочити дефолт до 2 серпня, використовуючи інші ресурси фінансування для оплати за рахунками.

Зараз ви читаєте новину «США очікує ще більша фінансова криза - Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути