четвер, 26 травня 2011 11:06

США на межі банкрутства, світу загрожує нова криза - експерт

США на межі банкрутства, світу загрожує нова криза - експерт

Глава другого за величиною російського банку ВТБ Андрій Костін висловив побоювання у зв'язку з нестабільною фінансово-економічною ситуацією в усьому світі.

"Якщо брати ризики в сьогоднішньому світі, як макроекономічні, так і на рівні ведення банківської діяльності, то тут ми досі бачимо багато нестабільності. Й питання запозичень держав, і фактично передбанкрутні Сполучені Штати, і європейські країни - Греція, Португалія та Іспанія - вони як ісландські вулкани: то спалахне, то затухне, але є постійна загроза фінансової кризи, дефолту. Вона нависає над фінансово-банківським сектором, і в цілому кон'юнктура світового ринку залишається дуже складною", - заявив він сьогодні, виступаючи на банківському форумі в Санкт-Петербурзі.

При цьому Костін відзначив, що в Росії фінансова ситуація відносно благополучна, але через складну ситуацію в світі і для неї зберігаються серйозні макроекономічні ризики.

"У Росії начебто все трохи краще, але нам остання криза показала, що Росія не тільки не ізольована від світового ринку, але і, навпаки, страждає, мабуть, від зовнішніх факторів дуже сильно, і тому макроекономічні загрози залишаються дуже сильними", - підкреслив він.

Нагадаємо, 85% українців живуть з відчуттям кризи.

Зараз ви читаєте новину «США на межі банкрутства, світу загрожує нова криза - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути