Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 15:50

Справа Приватбанку: Євросоюз висунув ультиматум Україні

Справа Приватбанку: Євросоюз висунув ультиматум Україні
Відсутність законного покарання причетних до виведення грошей із Приватбанку ставить під сумнів доцільність допомоги Україні

Євросоюз сумнівається в доцільності надання фінансової допомоги Україні.

Причина - відсутність зусиль України в розслідуванні про виведення коштів із Приватбанку, заявив директор зовнішньополітичної служби ЄС Люк Девінь, відповідальний за східне партнерство, повідомляє "Європейська правда".

Під час виступу дипломат жодного разу не назвав прізвища українського олігарха Ігоря Коломойського. Однак висловив претензії щодо виведення коштів з Приватбанку за той час, коли олігарх був його хазяїном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Приватбанку розслідуватиме НАБУ

Девінь додав, що невдачі в запровадженні верховенства права – це проблема держав Східного партнерства, а не ЄС.

"Не ми маємо переслідувати тих, хто здійснює банківське шахрайство. Де ті, хто вкрав 5,5 млрд долл. з Приватбанку? Чи вони в тюрмі, чи ведеться їх переслідування? Ні. Ці невдачі є визначальними для самого ЄС, але також через це страждають ваші люди", - заявив дипломат.

Відсутність законного та справедливого покарання осіб, що причетні до виведення грошей з Приватбанку становить під сумнів доцільність допомоги Україні.

"Якщо ми програємо у питанні верховенства права, то ми підіграємо тим, хто каже: нащо і маємо допомагати Україні, якщо вони не переслідують тих, хто вкрав гроші у власній державі? І це справедливе запитання", - підкреслив він.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави".

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Наша команда, уряд, НБУ, Фонд гарантування вкладів і я особисто докладемо всіх зусиль, щоб повернути кошти, витрачені на виплати вкладникам збанкрутілих і націоналізованого банків і на докапіталізацію державних банків через недобросовісних позичальників", – заявив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Справа Приватбанку: Євросоюз висунув ультиматум Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути