Ексклюзиви
понеділок, 23 грудня 2013 17:15

Споживчі настрої українців у листопаді трохи покращилися

Споживчі настрої українців у листопаді трохи покращилися
У листопаді 2013 року зафіксоване незначне покращення споживчих настроїв. Фото: progressprim.ru

У листопаді поточного року зафіксоване незначне покращення споживчих настроїв українців. Індекс споживчих настроїв (ІСН) дорівнює 85,5, що на 1,5 пункту більше, ніж у жовтні.

Про це свідчать результати аналізу, проведеного GfK Ukraine.

Крім того, на фоні очікуваного в середині листопада підписання угоди про асоціацію з ЄС зріс до найвищого з серпня 2012 року рівня індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчих п'яти років.

Оцінка поточного становища погіршилися на 0,7 пункту та дорівнює 84,9. Зокрема, індекс поточного особистого матеріального становища додав 2,5 пункту до значення 84,8; індекс доцільності робити великі покупки втратив 3,9 пункту та дорівнює 85,1.

Очікування щодо розвитку економіки країни поліпшилися на 3 пункти та дорівнюють 86. Так, індекс очікуваних змін особистого матеріального становища зріс відразу на 6,4 пункту і становить 93,6; індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчого року погіршився на 1,9 пункту до значення 78,2; очікування розвитку економіки країни впродовж найближчих п'яти років покращилися на 4,3 пункту до 86,1.

У листопаді тривало поліпшення очікувань українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс дорівнює 135,4, що на 1,1 пункту менше, ніж у жовтні. Інфляційні очікування також зазнали незначного поліпшення: відповідний індекс дорівнює 182,4, що на 1,3 пункту менше жовтневого показника. Одночасно суттєво посилилися побоювання українців щодо курсу гривні впродовж найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань додав відразу 15,1 пункту до значення 134,9.

Зараз ви читаєте новину «Споживчі настрої українців у листопаді трохи покращилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути