Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 13:14

Співробітника "Нової пошти" визнали винним у продажу даних клієнтів

Співробітника "Нової пошти" визнали винним у продажу даних клієнтів
Зловмиснику призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з випробувальним терміном у два роки. Фото: Delo.ua

Співробітника "Нової пошти", 38-річного харків'янина, визнали винним за спробу продажу особистих даних клієнтів. Його звинуватили у зломі комп'ютерних мереж і незаконному збуті інформації з обмеженим доступом.

Призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з випробувальним терміном у вигляді двох років. Йдеться у вироку Московського районного суду Харкова від січня 2018 року, пише Ain.ua.

У компанії наголосили, що ситуація стосується випадку 2016 року. Водночас вона не пов'язана з нещодавніми подіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї за день обікрали пенсіонерів на 40 тис. грн

"Поки що відсутні докази, що опубліковані в Facebook скріншоти - дані з бази "Нова пошта". Кіберполіція продовжує працювати над справою", - повідомили у компанії "Нова пошта".

За документом, зловмисник отримав пароль доступу до мережі компанії співробітника відділу регіональних продажів Сіверськодонецька Луганської області. Після цього він за гроші пересилав дані корпоративних клієнтів замовнику. Відбувалося це з червня по грудень 2016 року. Сам співробітник не знав про наміри зловмисника.

Раніше з'явилася інформація, що в мережу виставлені на продаж дві бази клієнтів компанії "Нова пошта" - на 500 тис. і на 18 млн користувачів. У компанії заявили, що ці бази даних можуть належати будь-якому іншому українському підприємству.

Зараз ви читаєте новину «Співробітника "Нової пошти" визнали винним у продажу даних клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути