середа, 01 серпня 2012 10:13

Соскін: вільна торгівля з СНД - це шлях до Російської імперії на чолі з кадебістом Путіним

Соскін: вільна торгівля з СНД - це шлях до Російської імперії на чолі з кадебістом Путіним
Олег Соскін: Україна припинила шлях до Європейського союзу. Фото: masterforex-v.org

Ратифікація Україною Угоди про зону вільної торгівлі з СНД означає обрання керівництвом держави шляху до максимального зближення з Росією.

Таку думку висловив директор Інституту трансформації суспільства, професор Національної академії управління Олег Соскін у ефірі "Ера-FM".

"Геоекономічно це означає, що нинішнє керівництво, не спитавши українців, припинило шлях до Європейського союзу ... тепер нам кажуть, що треба йти в зону вільної торгівлі (з СНГ). Далі - всі ж розуміють - це буде Митний союз. А далі це буде Євразійський економічний союз з усіма витікаючими геополітичними наслідками, коли Україна стане частиною Російської відновленої імперії на чолі з кадебістом Путіним", - сказав він.

За його словами, Україна не отримає економічних вигод від вільної торгівлі з СНД.

"Хотів би побачити тих експертів, які нам знову розповідають казки про те, що від ратифікації угоди про зону вільної торгівлі з СНД буде зростання внутрішнього валового продукту України, промислового виробництва і таке інше. Азарова я знаю десь з 1994 року: все що він каже, виходить з точністю до навпаки. Коли казали, що ми підпишемо "харківські угоди", віддамо Крим навічно, там будуть її війська, флот і від цього у нас відразу зменшиться ціна на газ. А вийшло, що сьогодні ціна на газ для нас перевищила без знижки 500 доларів за тисячу кубометрів", - зазначив Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче співпрацювати зі Світовим банком - Хорошковський

Експерт переконаний, що вільна торгівля з СНД призведе до погіршення зовнішньо-торговельного балансу України.

"Як відомо, це країни-ізгої, ці країни надзвичайно нерозвинені, це дуже відсталі країни ... Це дуже маленькі ринки ... Навіщо нам товарообіг з ними збільшувати, якщо тільки зростає від'ємне сальдо зовнішньо-торговельного балансу з цими країнами? Отже, чим більше ми з ними торгуємо, тим більші ми боржники", - наголосив Соскін.

Нагадаємо, 30 липня Верховна Рада ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з СНД.

Зараз ви читаєте новину «Соскін: вільна торгівля з СНД - це шлях до Російської імперії на чолі з кадебістом Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути