середа, 01 серпня 2012 09:15

Україна хоче співпрацювати зі Світовим банком - Хорошковський

Україна хоче співпрацювати зі Світовим банком - Хорошковський
Фото: ukranews.com

Україна має намір активно співпрацювати зі Світовим банком (СБ), в рамках ефективного впровадження економічних реформ.

Про це заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський під час зустрічі з директором-розпорядником ВБ Шрі Мульяні Індраваті у вівторок у Вашингтоні.

Сторони під час зустрічі основну увагу приділили реалізації інвестиційних та системних проектів Світового банку в Україні.

За словами першого віце-прем'єра, успішна реалізація 11 інвестиційних проектів на загальну суму позик $1,72 млрд дозволить українським підприємствам-бенефіціарам не тільки модернізувати виробництво, але й залучити передові технології.

Сторони також обговорили підготовку системних проектів розвитку. Першочерговими з них мають стати "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектора" на $350 млн і "Четверта позика на політику розвитку" на $500 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна з початку маркетингового року експортувала майже 1,2 млн тонн зерна

Як заявив Хорошковський, з урахуванням прогресу в підготовці зазначених проектів українська сторона готова спільно з СБ здійснити необхідні кроки для їх реалізації найближчим часом.

Сторони відзначили також значний потенціал кредитування України з погляду можливостей ВБ з фінансування проектів на суму $1 млрд щороку. Зокрема, досягнута домовленість активізувати співпрацю в рамках Стратегії партнерства Світового банку та Україною на 2012-2016 фінансові роки і подальшої взаємодії для поліпшення результативності реалізації проектного портфеля банку.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче співпрацювати зі Світовим банком - Хорошковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути