Кухар може отримувати 53 грн щогодини. Про це журналу "Країна" розповів власник ресторану "Гра з вогнем" Олександр Якутов.
"Завжди хотілося готувати, але боявся, що професія кухаря не дасть гідного доходу для моєї родини. Найбільше навчився в родині бізнесменів, які проживали в Англії. Неймовірно багаті люди. Об'їхав з ними півсвіту. Отримував гарну зарплатe. Зрозумів, що кухар це престижно і дорого", - каже Олександр.
Щоб закінчити кулінарну школу в Італії, продав машину за $20 тис. Оплатив кулінарні курси у місті Турі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цех із виробництва твердих сирів окуповується за рік
"Кухарем можна стати без освіти. Знаю досвід, коли зварювальник стоїть на кухні і добре готує. Також маю приклад викладача, який робить смачні страви. Але треба хотіти працювати й вчитися. Хороший шеф-кухар - тренер. Він має зібрати команду, утримати її і навчитися нею керувати. Роботу на кухні порівнюю з футболом: якщо команда погано грає, завжди винен тренер. Так само і на кухні. Шеф-кухар не обов'язково має вміти готувати краще за всіх. Навпаки, він повинен знати технологію і навчити це робити кухарів. Має постійно зростати, дізнаватись щось нове, пробувати нові страви", - каже Олександр.
Повну версію інтерв'ю з Олександром Якутовим читайте у новому номері журналу "Країна" від 6 квітня 2017 року.
Коментарі
1