вівторок, 04 квітня 2017 14:54

Цех із виробництва твердих сирів окуповується за рік
6

Фото: надані Олександром Блонським
Козячий сир з базиліком
Молодий сир "Пекодон" з сирого козячого молока
Твердий козячий сир
Екстра твердий сир з коров'ячого молока Чеддер

Для відкриття цеху з виробництва твердих еко-сирів потрібно близько $1000. Гроші йдуть на закупівлю обладнання. Вкладення повертаються через рік. Про це Gazeta.ua розповідає шеф-кухар з Луганська Олександр Блонський.

Відкрив бізнес із виготовлення та продажу твердого сиру поблизу Миргорода на Полтавщині. Продукцію виготовляє з козячого та коров'ячого молока.

"Технологію виготовлення сирів освоїв давно, на стажуванні в Києві. Там був грузин-кухар, який навчив мене робити сулугуні та бринзу. Пізніше я організував виготовлення домашніх сирів при пивоварні в Луганську, де був бренд-шефом. Почав експериментувати з різними сортами сиру. Шукав інформацію в інтернеті. Навчався методом проб і помилок. Після переїзду в село вирішив виготовляти тверді сири. Бринзу і сулугуні варять багато. Освоїв французькі технології, придумав нові рецепти. Експериментував і спостерігав, що виходить", - каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на солодкій ваті окупився за місяць

Виготовляє твердий, екстра-твердий сири та сир з пліснявою. Продає через інтернет за ціною від 200 до 300 грн. Замовлення відправляє поштою.

"Для виробництва сирів поступово купили з дружиною ємність на 300 літрів, сирну ванну, дров'яну топку та професійний холодильник. Переробили літню кухню. Переважно сири робимо з козячого молока. Буває також, що з коров'ячого або з двох видів одразу. Зараз у нас є десять кіз, вісім з них дояться. У березні отримали 18 козенят, - говорить Олександр. - Наш сир не плагіат імпортних сирів. Ми робимо екологічно чистий фермерський продукт, унікальний за рецептурою. Не додаємо домішок і стабілізаторів".

У селі Стеблівка Хустського району на Закарпатті працює єдина в Україні ферма буйволів. Її відкрив німецький еколог Мішель Якобі. Має 30 тварин. Сам їх доїть. З молока робить сир. Продає по 200 грн за кілограм.

Зараз ви читаєте новину «Цех із виробництва твердих сирів окуповується за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути