понеділок, 08 червня 2015 16:02

Соціологи склали топ найкращих для життя міст України
3

Фото: liga.net

Найкращими для життя в Україні є міста: Вінниця, Харків, Тернопіль та Львів. Принаймні, так вважають жителі цих міст.

Дослідження оцінки якості послуг, роботи місцевої влади та ін. показників серед мешканців українських міст провела соціологічна група Рейтинг спільно з International Republican Institute, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Вінниця входить в трійку лідерів за 13 показниками з 18 критеріїв, Харків лідирує у 14 номінаціях.

57% вінничан і 56% жителів Харкова вважають, що транспортна інфраструктура їх міст розвинена відмінно і добре. Вуличним освітленням задоволені 59% жителів Вінниці та 64% харків'ян. Найбільше задоволені харків'яни і вінничани рівнем розвитку і організацією торгівлі, а також публічних зелених зон у місті.

Засновник соціологічної групи Рейтинг Ігор Тищенко пояснює, що першість Вінниці та Харкова обумовлена лояльністю населення до мерів. "Те, що зроблено у Вінниці ще при Володимирі Гройсмані, абсолютно влаштовує городян. Високі оцінки Харкова, незважаючи на негативний політичний шлейф за мером Геннадієм Кернесом, я можу пояснити так: харків'яни задоволені тим, що він зробив для міста в частині облаштування та розвитку інфраструктури", - каже соціолог.

Третє місце в рейтингу міст за рівнем комфорту розділили Тернопіль і Львів. Прорив Тернополя Тищенко пояснює терплячістю тернополян.

Львівський феномен, на думку соціолога, зумовлений сприйняттям його як культурного та історичного міста, а також лояльністю жителів до мера Андрія Садового.

Київ опинився в рейтингу 23 міст аж на 14 місці. Низькі позиції столиці соціолог пояснює тим, що рівень життя і запити киян набагато вищі, ніж у регіонах.

Як показало дослідження, довіра до місцевої влади та взаємодія з нею найбільше влаштовує жителів Вінниці, Харкова, Тернополя і Львова. Найвідкритішими респонденти назвали місцевих чиновників з Чернівців.

Найкорумпованішим містом виявилося Запоріжжя - 98% жителів вважають хабарництво проблемою. У трійку провідних міст-корупціонерів входять також Миколаїв (87%) і Київ з оцінкою корумпованості в 90%.

Опитування проводилося з 2 по 20 березня у всіх обласних центрах України, крім окупованого Росією Криму, Донецька і Луганська. У кожному місті експерти опитали 800 осіб. Статистична похибка дослідження становить не більше 3,5%. Дослідження проводилося вперше.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи склали топ найкращих для життя міст України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути