четвер, 16 серпня 2018 09:31

Що відбувається із ринком праці: популярні та провальні спеціальності

Що відбувається із ринком праці: популярні та провальні спеціальності
Роботодавці активно шукають слюсарів, швачок, сантехників та електрозварників. Фото: Український тиждень

Ринок праці в Україні пережив кризу і починає стабілізуватися. Із січня по червень 2018 року кількість вакансій у службі зайнятості зросла на 8%.

З початку року через Центри зайнятості знайшли роботу 428 тис. українців. Ще 304 тис. знаходяться у пошуках, пише "Сегодня".

"В Україні до 80% випускників шкіл вступають до вищих навчальних закладів. Дзеркально протилежна статистика для країн Європи - там до 30% вступають до вишів, а 70% отримують професійну освіту. Дисбаланс полягає в тому, що ринок потребує швачок, електромонтерів, електрозварників, слюсарів, сантехніків. А ось економістів і юристів - надлишок", - сказав Валерій Ярошенко з Державної служби зайнятості.

У мегаполісах рівень безробіття для людей з вищою освітою сягає 90%. Одночасно у великих містах сконцентровано найбільше пропозицій від роботодавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вакансії з найбільшими зарплатами

Низька конкуренція - у сферах автобізнесу, страхування, консультування, сервісу та серед робітничого персоналу. Найбільша - у галузі "вищого менеджменту". Тут на одне місце претендують 12-15 осіб.

66% роботодавців переглядають сторінки співробітників у соцмережах. Більшість роботодавців хочуть знати, чим цікавиться співробітник крім роботи, про його захоплення. Через сторінки у соцмережах можуть відмовити в прийомі на роботу. 33% - якщо присутні екстремістські публікації. 23% відмовлять, якщо здасться, що людина не поділяє цінностей компанії. Для 14% приводом для відмови можуть стати занадто відверті фотографії кандидата на вакансію.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається із ринком праці: популярні та провальні спеціальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути