вівторок, 25 червня 2019 15:23

Що найперше ремонтують мешканці "хрущовок"

Що найперше ремонтують мешканці "хрущовок"
У перерахунку на квадратний метр власники "хрущовок" на ремонт витрачають суттєво більше, ніж мешканці новобудов. Фото: aif.ua

Перш ніж переїжджати жити у "хрущовку", її власники ремонтують комунікації, утеплюють стіни, замінюють вікна, розповів Gazeta.ua Руслан Земляний, керівник професійного клубу забудовників.

"Хрущовки" ввели в експлуатацію 40-60 років тому. Їх будували нашвидкоруч, щоб людям було, де жити. Це квартири невеликої площі. Не енергоефективні. Крім того, інженерні мережі за роки майже зносилися. Все треба ремонтувати. Інакше взимку доведеться оплачувати величезну комуналку", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зносити чи ремонтувати: що робити з "хрущівками" в Україні

За його словами, у перерахунку на квадратний метр власники "хрущовок" на ремонт витрачають суттєво більше, ніж мешканці новобудов.

"Щоправда, якщо у квартирі інженерні мережі ще можна замінити, то у цілому будинку чи мікрорайоні з цим будуть проблеми. Таким чином, люди фактично марно вкладають свої гроші. Адже суттєвого результату не побачать", - наголошує Руслан Земляний.

Мінрегіонбуд підготувало новий законопроект "Про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду". Мешканців "хрущовок" і аварійних будинків не переселятимуть, доки для них не збудують нове житло. Замість останнього люди зможуть обрати грошову компенсацію. Тим, хто самостійно не матиме можливості переїхати, обіцяють допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Що найперше ремонтують мешканці "хрущовок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути