пʼятниця, 13 липня 2018 10:43

Що чекає на українців без траншу МВФ

Що чекає на українців без траншу МВФ
Без траншу МВФ Україні не доведеться розраховувати на послаблення валютних обмежень. Фото: pogliad.ua

Нацбанк найближчим часом може посилити валютні правила в Україні.

"У Нацбанку та в уряді, я впевнений, є план "Б", на випадок, якщо Україні доведеться проходити складний період без співпраці з МВФ. Тоді високі ставки роблять гривневі інструменти більш привабливими на противагу варіанту перевести кошти в валюту. Тому цей фактор матиме позитивний вплив на курс. Адже зменшуватиме попит на валюту. Тому подальше підвищення облікової ставки спрямоване на випадок шторму на фінансових ринках країни. Без траншу МВФ Україні не доведеться розраховувати на послаблення валютних обмежень", - заявив фінансовий аналітик Михайло Демків, пише ubr.ua.

Україна ризикує не отримати кредит МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня чи долар: як зберегти власні заощадження

"Міністерство фінансів вже готове виходити на міжнародні ринки запозичень, як тільки стане зрозумілою перспектива співпраці з Фондом цього року. У разі позитивного рішення, Україна зможе здійснити майбутні виплати за державним боргом без зниження резервів до рівня, меншого за три місяці майбутнього імпорту", - каже Демків.

За його словами, зараз непроста ситуація на ринках капіталу. Україні доведеться викласти за 15-річне розміщення вже не 7,75%, як минулого року, а всі 9%.

Нацбанк з 13 липня 2018-го підвищить облікову ставку з 17% до 17,5% річних, щоб повернути інфляцію у межі цільового діапазону 2019-го. Жорсткіша монетарна політика сприятиме зниженню інфляції до 5,8% на кінець наступного року і до 5% 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає на українців без траншу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути