середа, 20 листопада 2019 03:15

"Слуга народу" не хоче референдуму щодо продажу землі

"Слуга народу" не хоче референдуму щодо продажу землі
Корнієнко розповів про референдум щодо ринку землі. Фото: РБК

Пропрезидентська партія "Слуга народу" не бачить необхідності в проведенні всеукраїнського референдуму з питання відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення.

"В цілому не потрібен референдум щодо земельного питання", - заступник голови фракції СН у Верховній Раді Олександр Корнієнко заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Корнієнко висловив упевненість, що в цьому питанні більшість українців підтримують позицію президента України Володимира Зеленського, який виступає за впровадження ринку землі.

"73% виборців, підтримавши Зеленського, підтримали ідею відкриття ринку землі", - переконаний він.

Корнієнко нагадав, що Рада вже прийняла в першому читанні проєкт закону про ринок землі. Він повідомив, що при підготовці документа до другого читання в нього буде внесена норма про те, що до моменту проведення референдуму для іноземців буде закрита можливість купувати землю в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада підтримала продаж землі

У той же час глава "Слуги народу" вважає, що "безвідносно землі Україні потрібен закон про референдум". Для цього, зазначив він, депутати Ради готують пакет законопроєктів про народовладдя.

"У пакеті про народовладдя є інструменти про народну ініціативу, і це народ оцінить і буде користуватися. Наприклад, там є законопроєкт про відкликання законів за народною ініціативою - так зване народне вето: якщо закон не сподобався, можете організувати референдум про те, що він не влаштовує і його не можна народному раді знову приймати протягом, припустимо, трьох років ", - розповів Корнієнко.

Раніше, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, коли для іноземців відкриють ринок землі в Україні. За його словами, до вирішення іноземцям скуповувати українську землю має відбутися два референдуми і перехідний період.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" не хоче референдуму щодо продажу землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути