пʼятниця, 04 серпня 2017 21:10

Скільки проблемних банків залишилося в Україні

Скільки проблемних банків залишилося в Україні
У Фонді гарантування вкладів не розголошують назви проблемних банків. Фото:Єдиний центр правової допомоги

Статус проблемних мають близько 10 банків в Україні. Про це Минфину розповіла Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.

"Ми хотіли б, щоб ніхто з банків не перейшов до Фонду. Моніторимо ситуацію. Сьогодні є ряд банків зі статусом проблемності. Їх близько десяти. Назви розголошувати не можемо", - говорить Світлана Рекрут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за півроку продали банкам майже 2 млрд доларів

Фонд гарантування опублікував проект рішення, яке пропонує ввести диференційовану ставку відрахувань для банків. Щоб фінустанови, які ведуть ризиковану діяльність, платили більше.

"Ті банки, які ведуть консервативну політику, стали б платити менше. А ті, хто веде більш ризиковану політику - більше. Система диференційованих зборів працює в більшості країн світу. Її мета - змусити банки працювати стримано і виважено. Якщо банк залучає депозити за завищеними ставками, він повинен платити до Фонду більше. Адже в даному випадку дуже висока ймовірність, що в кінці-кінців він стане нашим "клієнтом", - додала Рекрут.

2 серпня Національний банк України визнав неплатоспроможним банк "Гефест". Він не забезпечив виконання вимоги щодо збільшення розміру капіталу до 200 мільйонів гривень в термін до 11 липня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Скільки проблемних банків залишилося в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути