субота, 19 травня 2018 09:35

Скільки недержавних пенсійних фондів працює в Україні

Скільки недержавних пенсійних фондів працює в Україні
Соціальні дослідження кажуть, що тільки 24% українців накопичують гроші на старість. Фото: БизнесЦензор - Цензор.НЕТ

В Україні працюють більше 40 недержавних пенсійних фондів та 32 компанії страхування життя, розповіла Gazeta.ua Галина Третьякова, генеральний директор Української федерації убезпечення. До лютого була головою громадської ради при Пенсійному фонді України.

"15 пенсійних фондів продукують інвестиційний дохід, який перевищує інфляцію. Півмільйона українців користуються послугами недержавних пенсійних фондів. Ще 1,2 мільйона накопичують кошти у компаніях страхування життя. Разом — близько 2 мільйонів. У нас працюючого населення 10,5 мільйонів. Соціальні дослідження кажуть, що тільки 24% українців накопичують гроші на старість і переймаються цим питанням", - говорить Галина Третьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримую три тисячі гривень. Це разом із добавкою за звання, вислугу і секретність"

Щоб допустити до накопичувального рівня пенсійної реформи недержавні фонди, їх треба перетворити в акціонерні товариства.

"Щоб вони несли відповідальність за гроші людей своїм капіталом. Так зробила Польща, Казахстан нещодавно. Недержавні пенсійні фонди вважаються неприбутковими організаціями. Колись помилково в законі дали їм цей статус. Насправді фінансових установ неприбуткових не буває. Чому ж їх так називають? Тому що немає власника, який би отримував прибуток. Він щодня розподіляється між учасниками всіх пенсійних планів. Це дуже схоже на кооператив. Прибуток розподіляється, але немає відповідального", - додає експерт.

Повну версію інтерв'ю з Галиною Третьяковою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Скільки недержавних пенсійних фондів працює в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути