середа, 27 листопада 2019 13:55

Скільки коштує українська газотранспортна система

Скільки коштує українська газотранспортна система
Укртрансгазу дозволили продати оператора ГТС за 3,209 млрд грн компанії, яка керуватиме магістральними трубопроводами - АТ "Магістральні газопроводи України". Фото: Главком

Нафтогаз оцінив вартість української газотранспортонї системи у 3,2 млрд грн.

Компанія затвердила ринкову вартість активів Укртрансгазу, щоб передати їх до статутного капіталу ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" у сумі 3,209 млрд грн без ПДВ на 1 жовтня 2019 року, повідомили у АТ "Укртрансгаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ замість боргів: Нафтогаз пояснив, яким має бути новий транзитний контракт

Укртрансгазу дозволили продати оператора ГТС за 3,209 млрд грн компанії, яка керуватиме магістральними трубопроводами - АТ "Магістральні газопроводи України".

Наступного року Нафтогаз за результатами 2019-го перерахує до загального та спеціального фонду держбюджету частину чистого прибутку або дивіденди, нараховані на акції господарських товариств, у статутних капіталах, де є державна власність. Гроші спрямують на поповнення статутного капіталу АТ "Магістральні газопроводи України", щоб викупити в Укртрансгазу ТОВ "Оператор газотранспортної системи України".

Парламент 31 жовтня ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект №2239-1. Він необхідний для створення нового незалежного оператора газотранспортної системи (ГТС). Це дозволить відокремитися від НАК "Нафтогаз України". Також це створить умови для укладення транзитного контракту з російським "Газпромом" за європейськими правилами.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує українська газотранспортна система». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути