Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2011 09:13

Ситуація з економікою Європи стає дедалі гіршою - глава Центробанку

Ситуація з економікою Європи стає дедалі гіршою - глава Центробанку

Інфляційні ризики в єврозоні ослабли, проте загальна ситуація погіршилася, змушуючи чиновників вживати подальші дії з подолання кризи, що насувається.

Про це заявив президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше на прес-конференції в німецькому Франкфурті, повідомило агентство Bloomberg.

"Економіка Європейського союзу постала перед особливо високою невизначеністю, і посилилися ризики погіршення ситуації", - сказав він.

За його словами, грошово-кредитна політика ЄЦБ залишиться "адаптивною", тому після посилення фінансових проблем у деяких країнах єврозони їхні ринки будуть додатково простимульовані в разі потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро проживе ще щонайменше п'ять років - голова Світового банку

"Ми готові забезпечити ліквідність, як робили це в минулому, беручи до уваги потреби банківського сектору", - заявив Тріше.

На тлі уповільнення темпів зростання економіки 17 країн Європейського союзу ЄЦБ зменшив прогноз зростання ВВП регіону на 2011 і 2012 роки на 0,3 процентного пункту і 0,4 процентного пункту відповідно. Так, зростання ВВП єврозони в 2011 році становитиме 1,6% проти 1,9%, а в 2012 році - 1,3% проти 1,7%, що прогнозувалися в травні.

Регулятор залишив базову процентну ставку на поточному рівні в 1,5% через "зростання ризиків та загальну невизначеність у світовій економіці".

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з економікою Європи стає дедалі гіршою - глава Центробанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути