Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Shell офіційно виходить із російського нафтогазового проекту "Сахалін-2"

Shell офіційно виходить із російського нафтогазового проекту "Сахалін-2"
Андрій Єрмак повідомив про нові санкції проти РФ. Фото: Unsplash

Голова Офіса президента Андрій Єрмак повідомив про нові санкції проти Росії з боку партнерів.

Зокрема про те, що енергетичний гігант Shell офіційно виходить із російського нафтогазового проєкту "Сахалін-2". Про це він написав у Telegram.

Також, за його словами, голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що активи громадян РФ, які перебувають під санкціями, треба конфіскувати та використати для відновлення України.

Також Британія заборонила експорт послуг у Росію та запровадила санкції проти пропагандистів країни-агресорки. У розширений список потрапили 63 особи, пов'язані з головними кремлівськими медіа. Їм заморозять активи й заборонять в'їзд у Велику Британію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія запровадила нові санкції проти РФ - подробиці

Санкції застосували та щодо російських проєктувальників чіпів, зокрема АТ "МЦСТ" і "Байкал Електронікс". Вони не зможуть використовувати архітектуру британської ARM і виробляти чіпи на найбільших виробництвах - TSMC, UMS і Global Foundries.

"Також триває дискусія в ЄС щодо шостого пакету санкцій. Словаччина готова підтримати нафтове ембарго, але просить для себе поступове відтермінування до 2025 року. У ЄС налаштовані відмовитися від російської нафти впродовж шести місяців, але з можливістю винятків для певних країн.

Європейський Союз планує запровадити санкції проти глави Російської православної церкви Кирила Гундяєва. Єврокомісія запропонувала заморозити кошти патріарха РПЦ, які зберігаються на території ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Shell офіційно виходить із російського нафтогазового проекту "Сахалін-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути