середа, 04 травня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Британія запровадила нові санкції проти РФ - подробиці

Британія запровадила нові санкції проти РФ - подробиці
Нові заходи означають, що російські підприємства більше не зможуть отримувати вигоду від британських бухгалтерських послуг світового класу. Фото: Мінфін

Велика Британія запровадила нові санкції проти Російської Федерації та її громадян.

Також країні-окупанту перекриють доступ до послуг у галузі управлінського консалтингу, бухгалтерського обліку та PR, яких припадає на частку 10% російського імпорту в цих секторах, йдеться на урядовому сайті Великої Британії.

"Міністр закордонних справ Ліз Трасс сьогодні оголошує про заборону на експорт послуг до Росії, відрізаючи її від ведення бізнесу з британськими секторами, які мають вирішальне значення для російської економіки", - пише пресслужба.

"Росія дуже залежить від західних сервісних компаній у виробництві та експорті промислових товарів, і сьогоднішні заходи ще більше посилять економічний тиск на путінську економіку", - йдеться на сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія представила шостий пакет санкцій ЄС проти Росії

Соціальні мережі, інтернет-сервіси й магазини додатків відтепер повинні блокувати контент двох основних джерел дезінформації у Росії - RT та Sputnik.

"Надто довго RT та Sputnik видавали небезпечну нісенітницю, прикриваючись серйозними новинами, щоб виправдати вторгнення Путіна в Україну. Ці торгові точки вже були виключені з ефіру у Великій Британії, і ми заборонили будь-кому вести з ними справи. Тепер ми перекрили доступ до їхніх веб-сайтів, облікових записів у соціальних мережах та програм, щоб ще більше зупинити поширення їхньої брехні", - йдеться у заяві.

Також під санкції потрапили: Всеросійське державне телебачення і радіомовлення, ІнфоРос, SouthFront, Фонд стратегічної культури, Євген Піддубний, військовий кореспондент Всеросійської державної телевізійної та радіомовної компанії, Олександр Коц, військовий кореспондент російської газети "Комсомольська правда", Дмитро Стешин, російський журналіст, спеціальний кореспондент "Комсомольської правди".

Австралія ухвалила рішення про санкції стосовно понад 70 російських політиків та більш як 30 "міністрів" із ЛНР і ДНР. До переліку потрапив також російський пропагандист Володимир Соловйов.

Зараз ви читаєте новину «Британія запровадила нові санкції проти РФ - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути