пʼятниця, 04 червня 2021 21:10

Сезонна робота: хто готовий працювати влітку

Сезонна робота: хто готовий працювати влітку
На сезонних роботах українці переважно сподіваються на 10-15 тисяч гривень зарплати. Фото: pixabay.com

61,8% українців не готові переїжджати в інші міста заради сезонної роботи. Водночас 38,2% респондентів готові до тимчасової трудової міграції всередині країни.

Люди погоджуються працювати влітку завдяки можливості додаткового заробітку (59%), відсутності постійної роботи (37,3%). Також 36,9% хочуть отримати тимчасове житло на час роботи, 27,6% люблять подорожувати, а 21,7% сподіваються на офіційне працевлаштування, пише Jooble.

Водночас 48,7% респондентів відповіли, що не готові переїжджати заради сезонної роботи. Їх стримують сімейні обставини, невпевненість у чесності роботодавця, наявність постійної роботи. Були й ті, хто не готовий їхати на сезонні роботи, бо роботодавець не забезпечує житлом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують найбільше роботи

Більшість українців обирають сезонну роботу у готельно-ресторанній сфері, сферах виробництва, аграрних робіт, розважального сектору, будівництва, перевезення людей та вантажів.

Переважно хочуть отримувати 10-15 тис. грн у місяць.

37,3% українців стверджують, що з початку пандемії коронавірусу в них зменшилася зарплата. 53,6% відповіли, що їхні доходи не змінилися, і 3,3% — що вони зросли.

53,2% респондентів зазначили, що під час пандемії в режимі їхньої роботи не відбулося жодних змін. Натомість 13,7% кажуть, що повністю або частково перейшли на дистанційну роботу з повним збереженням заробітної плати, свідчить опитування, проведене "Центром Разумкова" з 21 по 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «Сезонна робота: хто готовий працювати влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути