пʼятниця, 01 квітня 2011 11:16

Серби порадили, як зробити Україну привабливою для інвестицій

Серби порадили, як зробити Україну привабливою для інвестицій

У Вінниці 31 березня  делегація із Сербії зустрічалась з місцевими підприємцями. Розповідали про можливості співробітництва.

Економічний радник посольства Сербії в Україні Майя Вранич зауважила, що Сербія дуже приваблива для інвестицій.

"У нас дуже низькі податки. Податок на додаткову вартість, наприклад, складає 8%. Держава регулює, щоб стимулювати приток іноземного капіталу. Тому для них введені дуже сприятливі умови для покращення роботи. Інвестор може отримати від двох до п'яти тисяч євро за кожне робоче місце. А мінімальна сума інвестування - від 1 до 3 млн євро і створення 50 нових робочих міст. В сфері послуг - від двох до десяти тисяч євро. Тут мінімальна сума інвестування - півмільйона євро і створення 10 робочих місць", - розповіла вона.

Вінничанина Юрія Чайкова, одного з учасників зустрічі, вразили відомості про оподаткування у Сербії.

"Податки дуже гарні. Звільнення від податку на заробітну плату до 30 років і після 45 років - це щось. Але за кордон займатися бізнесом їхати не збираюсь. Що тоді буде з Україною? Нам потрібно давати нашим людям робочі місця. А нашим можновладцям думати над тим, що зробити для полегшення податкового тиску на підприємців. Щоб інвестиції йшли на нашу країну, щоб безробіття менше ставало. Щоб батьки не думали, що завтра буде з дітьми, де вони знайдуть роботу", - сказав він.

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини із Республікою Сербія у 2010 році склав 1 млн 365 тис. дол. Обсяги поставок експортної продукції підприємств Вінницької області в Сербію - 1млн 81 тис дол., імпортних надходжень - 283 тис дол. Обсяг поставок експортної продукції підприємств Вінницької області в Республіку Сербія в 2010 році збільшились по відношення до 2009 року на 81,2% .

Один з найбільших сербських інвесторів на Вінниччині - підприємство "АгроІнвест". Займаються сільгоспвиробництвом, будують елеватори, вирощують пшеницю та кукурудзу.

Зараз ви читаєте новину «Серби порадили, як зробити Україну привабливою для інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути