вівторок, 31 травня 2011 15:20

Селянам пропонують продавати кури, яйця й моркву в інтернеті

Селянам пропонують продавати кури, яйця й моркву в інтернеті

Хлібороби Івано-Франківської області можуть долучитися до аграрного інтернет-ринку.

Таку пропозицію озвучив голова ОДА Михайло Вишиванюк, звертаючись до до керівників РДА.

На думку губернатора, Інтернет-ринок створить базу даних щодо тієї чи іншої сільгосппродукції, яка дозволить надалі програмувати її рух. Керівники районів у найближчий час проведуть анкетування селян, аби з'ясувати, яку саме вирощену в господарстві продукцію вони пропонуватимуть на продаж, коли й за якою ціною.

"Наприклад, селянин зареєструє анкету в інтернет-мережі про те, що у нього є кури, яйця, морква, картопля чи капуста. І ця анкета потрапить у загальний банк даних, з яким відповідно працюватимуть далі", – зазначив Вишиванюк

Відповідно суб'єкти торговельних мереж, гуртівні й переробні підприємства також подають анкети своїх щоденних потреб у сировині, і тоді працівники системи доставки зобов'язані в найкоротші терміни й за умови мінімальних транспортних затрат скерувати продукцію від виробника до покупця.

За словами Вишиванюка, "це буде реальна робота з підтримки наших сільгоспвиробників. Тоді ми будемо мати можливість брати участь у всіх тендерах і престижних агроярмарках".

Віртуальні торги запропонував радник міністра економіки Андрій Сітник. Сьогодні він представляє с\г кооператив "Донбас-Карпати", що діє як віртуальний продуктовий базар з інформацією, в якому одні продають, а інші купують, причому без торгових націнок.

Як зазначає Сітник, через сайт в Інтернет-мережі покупці можуть дізнатися як, на яких землях вирощено ту чи іншу продукцію, чим годували курей чи свиней.

Куплена чи замовлена продукція може зберігатися у сільських сховищах, де витримується відповідний температурний режим, аби вона не втрачала своїх якісних показників.

Зараз ви читаєте новину «Селянам пропонують продавати кури, яйця й моркву в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути