вівторок, 24 травня 2011 15:33

Україна втратить 6 мільярдів через мита на експорт зерна - аграрії

Україна втратить 6 мільярдів через мита на експорт зерна - аграрії

Уведення 9-14% мит на експорт зерна призведе до втрати аграріями України в 2011 році близько 6 млрд грн.

Про це заявили Аграрний союз, Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЧЗ), Українська аграрна конфедерація (УАК) та Українська зернова асоціація (УЗА).

Як повідомили керівники цих об'єднань на прес-конференції в Києві, вони направили звернення до президента з проханням застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою минулого тижня закону про введення мит.

"Росія запроваджувала мита два роки тому, це не призвело до гальмування експорту. А для аграріїв це такі обмеження будуть вбивчими", - сказав президент УЗА Володимир Клименко.

На думку президента АФЦЗ Миколи Міркевича, ймовірною метою введення мит є підготовка до скупки землі шляхом свідомого погіршення фінансового становища аграріїв.

Глави аграрних об'єднань також нагадали, що введений з цього року Податковий кодекс узаконив відмову держави від відшкодування податку на додану вартість при експорті зерна, що за фактом існував останні 5-6 років, що означає втрати щорічно ще близько 12 млрд грн.

Представники аграріїв спрогнозували, що такі обмежувальні заходи приведуть до скорочення посівних площ під зерновими і зниження врожаю вже з 2012 року.

Вони підкреслили, що запаси зерна і майбутній урожай достатні для того, щоб експорт його з Україною не обмежувався.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратить 6 мільярдів через мита на експорт зерна - аграрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути