Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 09:21

Сьогодні всі лотереї в Україні стали державною монополією

Сьогодні всі лотереї в Україні стали державною монополією
Віднині лотереї є державною монополією. Фото: systemmma2011.com.ua

Закон "Про державні лотереї в Україні", який встановлює державну монополію на цей вид господарської діяльності, опублікований в офіційній пресі.

Про це з посиланням на Міністерство юстиції пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідно до закону, який раніше підписав президент Віктор Янукович, віднині лотереї є державною монополією і можуть проводитися тільки операторами з державними ліцензіями. Зокрема, закон вводить термінологічний апарат ринку, описує вимоги до операторів лотереї, захищає інтереси гравців і сприяє контролю над проведенням лотерей.

Відтепер оператором може бути структура, що володіє статутним і власним капіталом у розмірі не менше 120 млн грн, з мережею розповсюдження не менше 5 тис. терміналів по всій території України і не менш ніж 10-річним досвідом проведення лотерей на українському ринку.

Також визначається механізм отримання ліцензій операторами. Закон визначає порядок отримання операторами ліцензій та їх анулювання, а також міри відповідальності за порушення норм законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з МВФ відновляться вже після виборів - Хорошковський

Документом встановлюється, що лотерейні оператори зобов'язані страхувати ризики невиплати виграшів в страхових компаніях, що дозволяє проводити лотереї з гарантованим для споживачів результатом. Покарання для операторів, що порушують правила, - фінансові санкції в розмірі 16 тис. мінімальних заробітних плат і конфіскація грального обладнання, при цьому всі кошти, отримані від незаконної гри, перераховуються до державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб не дорожчатиме, є економічні підрахунки - Присяжнюк

При цьому в новому варіанті закону не залишилося інституту громадської ради, який повинен був відстежувати ситуацію на ринку і рекомендувати Міністерству фінансів санкції стосовно порушників, а також пропонувати варіанти спрямування коштів, виручених державою за надання ліцензій операторам. Також пропала соціальна спрямованість діяльності. Якщо раніше планувалося, що виручені кошти будуть направлятися на підтримку олімпійського руху в країні, на лікування онкохворих та інші проекти, то з остаточної редакції документа ці статті були виключені.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні всі лотереї в Україні стали державною монополією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути