Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2012 13:49

Ще 10 банків покарає НБУ за "розгойдування" курсу гривні - Арбузов

Ще 10 банків покарає НБУ за "розгойдування" курсу гривні - Арбузов
За словами голови НБУ, покарання залежатимуть від серйозності встановлених порушень - від штрафів до позбавлення ліцензій. Фото: vidomosti-ua.com

Національний банк України (НБУ) після застосування санкцій до банків, які спровокували на початку вересня обвал гривні на міжбанківському ринку, має намір покарати банки за зловживання на готівковому ринку, заявляє глава НБУ Сергій Арбузов.

"Ми покарали банки, що зловживали на міжбанківському ринку, а тепер маємо намір урегулювати ситуацію на ринку готівковому. Після завершення перевірки, яка нині триває, будуть застосовані заходи впливу до ще десяти банків", - розповів він в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

За словами голови НБУ, покарання залежатимуть від серйозності встановлених порушень - від штрафів до позбавлення ліцензій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов знайшов винних у девальвації

"Ми збираємося покарати банки за те, що, маючи готівкову валюту в касі, вони відмовлялися продавати її людям у дні зростання курсу, тим самим стимулюючи панічні настрої", - пояснив Арбузов.

Він зазначив, що надлишок гривні, який виник 3 вересня на міжбанку, дозволив окремим гравцям усвідомлено завищувати курс, виставляючи при цьому тільки односторонні котирування - на продаж.

"Ці угоди фактично не здійснювалися або проводилися мінімальними лотами, але дали підстави спекулянтам уже наступного дня накрутити ціни в пунктах обміну готівкової валюти, провокуючи ажіотаж серед населення", - пояснив глава НБУ.

"На моє переконання, ситуація штучно нагнітається численними апокаліпсичними прогнозами, які дають люди безвідповідальні, а тиражують ті ж спекулянти", - вважає Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Ще 10 банків покарає НБУ за "розгойдування" курсу гривні - Арбузов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути