четвер, 03 січня 2019 10:49

Сбербанк в Україні зобов'язали заплатити 95 млн грн штрафу

Сбербанк в Україні зобов'язали заплатити 95 млн грн штрафу
Сбербанк підозрюють у здійсненні фіктивного підприємництва та розрахунках платіжними картками за кордоном у закладах, які проводять азартні ігри. Фото: ТСН

Нацбанк оштрафував "дочку" російського Сбербанку в Україні на 94,7 млн грн.

Штраф наклали через повторне здійснення Сбербанком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу на загальну суму понад 3 млрд грн, йдеться на сайті регулятора.

Зокрема це пов'язано з продовженням проведення на підставі документів, що не відповідають дійсності, великомасштабних фінансових операцій із видачі з рахунків юридичних осіб готівкових коштів. Останні мають ознаки пов'язаних із легалізацією кримінальних доходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зник ще один російський банк

Крім того, Сбербанк підозрюють у здійсненні фіктивного підприємництва й розрахунках платіжними картками за кордоном у закладах, що проводять азартні ігри.

Після отримання попереднього акту перевірки, в якому зафіксували здійснення Сбербанком ризикової діяльності на загальну суму понад 1 млрд грн, банк не припинив подібної діяльності, кажуть у НБУ.

27 листопада Нацбанк визнав ВТБ Банк неплатоспроможним. У фінустанові ввели тимчасову адміністрацію. Рішення прийняли, щоб захистити інтереси вкладників і кредиторів банку. Ще 13 листопада через зниженням обсягу ліквідності ВТБ Банку НБУ відніс його до категорії проблемних.

Зараз ви читаєте новину «Сбербанк в Україні зобов'язали заплатити 95 млн грн штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути