Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2018 10:49

"Дочка" найбільшого російського банку збанкрутувала

"Дочка" найбільшого російського банку збанкрутувала
Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Вклади у повному обсязі отримають 97% клієнтів банку. Фото: Корреспондент.net

27 листопада Нацбанк визнав ВТБ Банк неплатоспроможним. У фінустанові ввели тимчасову адміністрацію.

Рішення прийняли, щоб захистити інтереси вкладників і кредиторів банку. Ще 13 листопада через зниженням обсягу ліквідності ВТБ Банку НБУ відніс його до категорії проблемних, повідомила прес-служба Нацбанку.

ВТБ Банк став першою з "дочок" російських банків, яку примусово вивели з українського ринку. Це одна з найбільших фінустанов Росії. "Внєшторгбанк Україна" отримав ліцензію НБУ 2005-го. За рік фінустанова придбала 98% банку "Мрія". 2016-го мав понад 600 тис. клієнтів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський банк грозиться подати в суд на Порошенка

Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Вклади у повному обсязі отримають 97% клієнтів банку - понад 59 тис. осіб. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають гарантовану суму 200 тис. грн.

Віднесення ВТБ Банку до категорії неплатоспроможних не вплине на стабільність банківського сектору України. Оскільки його частка становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків, наголосили у Нацбанку.

В Україні діють санкції проти 5 російських банків. Йдеться про Сбербанк, ВТБ Банк, БМ Банк, Промінвестбанк і VS Bank. Цим банкам заборонено виводити кошти за межі України.

Санкції вступили в дію 23 березня 2017-го. У НБУ очікували, що протягом року фінустанови продадуть новим власникам або вони згорнуть свою діяльність в Україні. Цього не сталося. Тому санкції у березні 2018-го продовжили ще на рік.

Зараз ви читаєте новину «"Дочка" найбільшого російського банку збанкрутувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути