вівторок, 05 березня 2019 10:34

Найдорожчі сумки, шампанське та коньяк: власник всесвітньо відомих брендів святкує 70-річчя

"Гроші ніколи не були для мене метою. Весь цей час мене захоплювали творчість і прагнення до досконалості", - зізнався найбагатший європеєць Бернар Арно.

Автор: 24 Канал
  Торік Бернар Арно став 4-м у рейтингу найбагатших людей планети за версією Bloomberg.
Торік Бернар Арно став 4-м у рейтингу найбагатших людей планети за версією Bloomberg.

Він президент французької групи компаній "Louis Vuitton Mo"t Hennessy". Народився 5 березня 1949-го. Цьогоріч святкує 70-річчя.

Торік Бернар Арно став 4-м у рейтингу найбагатших людей планети за версією Bloomberg. На 1 лютого 2019-го його активи становили $76,6 млрд.

Мільярдеру належать будинки моди Dior, Givenchy, Selin, Lacroix, Kenzo, Louis Vuitton, магазини Frank et Fils і le Bon Marche. Він володіє фірмою Guerlain і мережею косметичних бутиків Sefora. Марками коньяку Hennessy, шампанського Moёt&Chandon, Dom Perignon, Pommery, Veuve Clicquot, Krug.

Автор: constructorus.ru
  Мільярдеру належать будинки моди Dior, Givenchy, Selin, Lacroix, Kenzo, Louis Vuitton, магазини Frank et Fils і le Bon Marche.
Мільярдеру належать будинки моди Dior, Givenchy, Selin, Lacroix, Kenzo, Louis Vuitton, магазини Frank et Fils і le Bon Marche.

Gazeta.ua зібрала 5 фактів про бізнес мільярдера.

1. Louis Vuitton не продає свої товари зі знижками. Є однією з марок, яку найбільше підробляють. Двічі судився з Google. Перший позов був пов'язаний з тим, що при введенні в рядок пошуку назви бренду система видавала посилання не тільки на офіційні джерела, а й на сайти, які продають підробки. Google зобов'язали виплатити $300 тис. штрафу. Другий позов стосувався того, що запит Louis Vuitton приводив до рекламних повідомлень, не пов'язаних із маркою.

Автор: elle.ru
  Найдорожча сумка Louis Vuitton - Tribute Patchwork Bag. Однією з перших її покупців стала співачка Бейонсе.
Найдорожча сумка Louis Vuitton - Tribute Patchwork Bag. Однією з перших її покупців стала співачка Бейонсе.
Автор: elle.ru
  Найдорожчий товар Louis Vuitton - плюшевий ведмідь Steiff Teddy Bear. Коштує ,1 млн.
Найдорожчий товар Louis Vuitton - плюшевий ведмідь Steiff Teddy Bear. Коштує ,1 млн.

2. Найдорожчий товар Louis Vuitton - плюшевий ведмідь Steiff Teddy Bear. Коштує $2,1 млн. Іграшка виготовлена з шерсті ведмедя, у яку вплетені золоті нитки. Очі ведмедя - з діамантів і сапфірів. Ґудзики на пальто — золоті. Найдорожча сумка Louis Vuitton - Tribute Patchwork Bag. Коштує $45 тис. Таких виготовили 24 штуки в 2007-му. Сумка ніби зібрана зі фрагментів різних сумок бренду. Однією з перших покупців Tribute Patchwork Bag стала співачка Бейонсе.

3. Бернар Арно змінив цінову політику дорогих брендів. Знизив ціни, щоб речі стали доступними для представників середнього за європейськими мірками класу. Водночас для найбагатших клієнтів почали випускати лімітовані серії одягу та аксесуарів.

4. Мільярдеру належить компанія по виготовленню дорогого шампанського. Ціни доходять до 15 тис. грн за пляшку. Найдешевший напій в Україні можна купити за 5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдорожчий бренд у світі

5. Бернар Арно не любить виступати публічно. Рідко підвищує голос, сміється. Одного разу подав у суд на газету, яка у заголовку назвала мільярдера придурком. Крім того, бізнесмен не любить фамільярності. Вимагає, щоб навіть рідні зверталися до нього на "ви". У нього мало друзів. Серед них - кілька відомих французьких підприємців і політичних діячів. Наприклад, колишній президент Франції Ніколя Саркозі.

Найбагатшою людиною у світі залишається головний акціонер Amazon Джефф Безос. Його активи перевищують $140 млрд. На другому місці - Білл Гейтс зі статками $95,8 млрд, на третьому - Уорен Баффет. Має $84,9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі сумки, шампанське та коньяк: власник всесвітньо відомих брендів святкує 70-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути