вівторок, 04 грудня 2018 16:08

Шахрайські дії Коломойського і Боголюбова завдали Приватбанку мільярдних збитків

Шахрайські дії Коломойського і Боголюбова завдали Приватбанку мільярдних збитків
Банк подасть апеляційну скаргу найближчим часом. Фото:images.aif.ru

Ціна позову державного Приватбанку в Лондонському суді до колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зросла до близько $3 млрд.

Шахрайські дії Коломойського та Боголюбова завдали збитку на суму $1,9 млрд плюс проценти (що нараховуються у розмірі близько $500 тис. у день), заявили у прес-службі банку.

Високий суд Лондона надав Приватбанку дозвіл на оскарження рішення суду першої інстанції щодо питання юрисдикції. Банк подасть апеляційну скаргу найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яхти, картини і заводи: Луценко розказав куди вивели $5,5 млрд із Приватбанку

"[Банк] залишається впевненим, що у кінцевому рахунку йому вдасться привести свої позовні вимоги до розгляду в суді Лондона. Станом на сьогодні, ціна позову банку (разом із процентам) становить приблизно $3 млрд", - заявили в Приватбанку.

"Судовий наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і компаній, які, як заявляється, підконтрольні їм, на суму $2,6 млрд наразі залишається чинним", - йдеться у повідомленні.

"Відповідачам і надалі заборонено, крім іншого, відчужувати свої активи без згоди банку або дозволу англійського суду", - повідомили у фінустанові.

Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом Приватбанку до його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Але джерела, близькі до Приватбанку, тоді заявили, що жодного рішення у цій справі наразі немає.

Детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016-го була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум $5,5 млрд.

Приватбанк у грудні 2017-го подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які, імовірно, їм належать або знаходяться під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд у якості запобіжного заходу видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку і зазначених 6 компаній на суму більше $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Державний Приватбанк збирається провести масштабну реструктуризацію. Будуть розглядати кредити фізичним особам, малому та середньому бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайські дії Коломойського і Боголюбова завдали Приватбанку мільярдних збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути