Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 16:45

S7 Space відмовилася від контракту з Південмашем на виробництво 12 ракет

S7 Space відмовилася від контракту з Південмашем на виробництво 12 ракет
S7 Space відмовилася від контракту з Південмашем на виробництво 12 ракет. Фото: Південмаш.

У російській компанії S7 Space підтвердили, що збираються відмовитися від контракту на виробництво на українському Південмаші 12 ракет-носіїв Зеніт. Їх будували для пусків з плавучого космодрому Морський старт.

Про це заявила співласниця компанії Наталія Фільова, але не повідомила, коли саме контракт розірвуть, передає НВ.

У Південмаші підкреслили, що не отримували від замовника повідомлень про намір припинити співробітництво.

"Підприємство має укладений навесні 2017 роки контракт на виробництво дванадцяти ракет-носіїв Зеніт. Замовник - зареєстрована в США компанія S7 Sea Launch Limited. В даний час на Південмаші розміщено замовлення на виготовлення перших трьох ракет-носіїв Зеніт, за якими від замовника отримано часткове фінансування . Роботи виконуються у відповідності з узгодженим сторонами планом-графіком", - йдеться у повідомленні Південмашу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без транзиту ніяк: чому Росії вигідно продовжити газові контракти з Україною

Компанія S7 Sea Launch Limited входить до групи S7, яка володіє плавучим космодромом Морський старт, уклали контракт із Південмарщем в квітні 2017 року. Сам космодром був законсервований з 2014 року, бо через погіршення російсько-українських відносин припинилися поставки російських двигунів РД-171 виробництва Енергомаш. Їх використовували в єдиній ракеті, адаптованій під пуски з плавучого космодрому. А носії сімейства "Зеніт" виготовляються на Південмаші. Пуски планувалося відновити в грудні 2019 року.

Експерт в енергетичній сфері Геннадій Рябцев поставив під сумнів дату запуску нового ринку електроенергії. За його словами, до 1 липня фізично неможливо ввести всі необхідні для цього правила й інструменти. При цьому такий перехідний процес, "незавершеність реформ" неминуче позначиться на економіці, а розвиток електроенергетичної галузі - загальмується.

Зараз ви читаєте новину «S7 Space відмовилася від контракту з Південмашем на виробництво 12 ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути