понеділок, 24 червня 2019 17:46

Росія дозволила транзит українських товарів: подробиці

Росія дозволила транзит українських товарів: подробиці
Водій авто, який здійснює транзит, повинен мати обліковий талон. Якщо пломби використовують не за правилами, то дія талону анулюється. Фото: www.rbc.ua

Росія з 1 липня дозволила транзит українських товарів через свою територію. Президент РФ Володимир Путін вніс правки в указ, підписаний у жовтні 2018-го.

Щоправда на товарах мають бути пломби, які використовують технологію "ГЛОНАСС" - аналог GPS. Це ті товари, які прямують до країн Середньої Азії через територію Росії, йдеться на порталі правової інформації РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції діють: у Росії визнали неприємний для Кремля факт

Уряду Росії доручили затвердити перелік пунктів пропуску та порядок здійснення перевезень. Також встановити вимоги до пломб та порядок видачі талонів. Так, водій авто, який здійснює транзит, повинен мати обліковий талон. Якщо пломби використовують не за правилами, то дія талону анулюється.

Пломби допомагають відстежувати, щоб товари не відвантажували у Росії.

У жовтні 2018-го Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів через "недружні дії" України щодо громадян і юридичних осіб РФ. Зробив це у відповідь на розширення Україною переліку заборонених російських товарів. Тоді у Росії заборонили транзит вироблених в Україні товарів через свою територію до інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Росія дозволила транзит українських товарів: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути