середа, 31 серпня 2011 11:50

Росіяни позичать "Антонову" $ 30 мільйонів

Росіяни позичать "Антонову" $ 30 мільйонів

Держпідприємство "Антонов" має намір відкрити у "ВТБ Банку" поновлювану кредитну лінію у розмірі $ 30 млн.

Про це йдеться у повідомленні "Антонова" про акцепт пропозиції банку, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Антонов"  позичить у ВТБ Банку $30 млн".

Вартість користування лінією становитиме $ 7,76 млн без ПДВ. Кредитний договір повинен бути укладений до 21 вересня, інші подробиці майбутньої угоди не зазначені.

Раніше на держпідприємстві планували залучити дві поновлювані кредитні лінії по $ 30 млн кожна. Але вчора повідомили, що другий тендер на залучення позики не відбувся - торги були скасовані через недостатню кількість заявок з боку банків.

Раніше російська вантажна авіакомпанія "Волга-Дніпро" і ДП "Антонов" домовилися про модернізацію 10 літаків Ан-124 ("Руслан") за $ 400-600 млн. Контракт на модернізацію першого "Руслана" був підписаний 17 серпня на підмосковному авіасалоні МАКС. Модернізація передбачає збільшення вантажопідйомності, дальності польоту і терміну служби літака. Дальність складе 5 тис. км, термін служби літака буде збільшений до 50 років, або 60 тис. льотних годин.

Зараз в портфелі замовлень ДП "Антонов" значно більша кількість літаків, аніж держпідприємство здатне виробити. Портфель замовлень компанії "Ільюшин Фінанс" (лізингова компанія, яка фінансує придбання літаків "Ан") на поставку Ан-148/158 складає 150 літаків, а в цілому обсяг портфеля з урахуванням опціонів перевищує 230 машин.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни позичать "Антонову" $ 30 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути