понеділок, 18 листопада 2013 09:38

Росіяни хотіли видобувати газ із шельфу Чорного моря, не заплативши Україні грошей

Росіяни хотіли видобувати газ із  шельфу Чорного моря, не заплативши Україні  грошей
Заборона Кабміну "Лукойлу" на видобуток газу в Чорному морі викликанавідсутністю інвестицій з боку компанії, - джерело. Фото: finance.obozrevatel.com

Кабінет міністрів скасував рішення про спільну розробку "Лукойлом" і "Чорноморнафтогазом" права освоювати три родовища української частини шельфу Чорного моря.

Причиною такого рішення стало те, що "Лукойл" не виконав своїх зобов'язань щодо інвестування проекту, пише "Комерсант Україна" в публікації "Залишилися в перспективних", посилаючись на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

"За три роки з боку інвестора (компанії "Лукойл") практично нічого не було вкладено", - сказав співрозмовник видання.

Раніше в Міненерговугілля оцінювали вартість проекту з облаштування Одеського і Безіменного родовищ в 2,9 млрд грн, а їх запаси - до 21 млрд куб. м газу.

"Тому було вирішено розробляти ділянку Суботині спільно з консорціумом, у який увійшли італійська Eni і французька Electricite de France, а розробку Одеського і Безіменного родовищ закріпити виключно за "Чорноморнафтогазом", - сказало джерело.

У свою чергу, представник "Лукойлу" на правах анонімності повідомив, що компанія не підписувала юридично зобов'язуючих угод з "Чорноморнафтогазом" по розробці родовищ на шельфі Чорного моря. За його словами, йшлося лише про наміри, і єдині інвестиції в рамках цього проекту полягали в тому, що "дочка" російської компанії, що займається міжнародними проектами - "Лукойл Оверсиз" - в 2012 році відкрила офіс в Україні. Водночас представник зазначив, що "Лукойл" зберігає інтерес до західної частини українського шельфу, оскільки та примикає до вже досліджуваних компанією блоків на шельфі Румунії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хотіли видобувати газ із шельфу Чорного моря, не заплативши Україні грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути