Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2022 23:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збирається обходити санкції на транспортування нафти – Bloomberg

Росія збирається обходити санкції на транспортування нафти – Bloomberg
Росія обходbть міжнародні санкції - ЗМІ. Фото: Finclub

Росія, ймовірно, знайшла новий спосіб транспортувати свою нафту в умовах західних санкцій. Вона буде використовувати єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра.

Єгипет уже використовується Росією як транзитний шлях для мазуту. Незрозуміло, чи випадок з Ель-Хамра був одноразовим або є частиною більш регулярної схеми для експорту російської нафти, повідомляє Bloomberg.

Агенція відстежила вантаж із близько 700 тисячами барелів російської нафти, який був доставлений на Ель-Хамру вранці 24 липня танкером Crested. Через кілька годин інше судно, Chris, забрало з порту всю нафту або її частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не гратимуть на руку Путіну: у Німеччині висловилися про долю "Північного потоку-2"

Зараз танкер Chris пришвартований біля нафтового терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Цей термінал також дає можливість змішувати російську сиру нафту з єгипетською, ускладнюючи встановлення її походження.

"Цей незвичайний крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу, посилюючи тенденцію все більшої прихованості поставок російської нафти, оскільки європейські покупці почали уникати їх після вторгнення РФ в Україну", – зазначає Bloomberg.

Російська компанія "Газпром", яка забезпечує прокачування газу до Європи трубопроводом "Північний потік-1", оголосила про зупинку ще одного газотурбінного двигуна.

Постачання газу "Північним потоком" впаде до 20% заявленої потужності.

Компанія вдалася до газового шантажу. Представники заявили, що постачання газу в повному обсязі по "Північному потоку" під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається обходити санкції на транспортування нафти – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути