четвер, 30 березня 2017 15:34

Росія вимагає у Порошенка $10 млн

Росія вимагає у Порошенка $10 млн
Фото: gx.net.ua

Липецька фабрика Roshen судитиметься з Росією за $10,5 млн податків.

Про це повідомив у інтерв'ю "Ліга. Бізнес" директор фабрики Олег Казаков.

"Податкова звинуватила нас у тому, що незаконно відшкодували ПДВ з будівництва другого виробничого майданчика під Липецьком. Причому частина грошей від ПДВ відшкодована безпосередньо на наш розрахунковий рахунок самою ж державою. Арешт пов'язаний саме із цим. Щоб зняти його, ми повернули гроші, які, на думку податківців, необґрунтовано нам відшкодували. Але арешт не зняли, що показово.

180 - це тільки те, що було безпосередньо відшкодовано з бюджету на розрахунковий рахунок. А весь обсяг необґрунтованих податкових претензій - 600 млн рублів ($10,5 млн - Gazeta.ua), мета - виграти ці суди", - розповідає Казаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали космічну зарплату керівника Укрспецекспорту

Липецька фабрика продовжує процес закриття. Без роботи залишаються півтисячі працівників.

"До першого квітня ми повністю закінчимо виробничу діяльність. Ми вже почали консервувати лінії, промивати трубо- і газопроводи, продуктопроводи. Це насправді непростий і нешвидкий процес. Оголосили про закриття фабрики в кінці січня. За законодавством масове скорочення має пройти через 3 місяці - якраз у кінці квітня. Це буде 500 співробітників".

Корпорація витратила на фабрику у Липецьку мільйони рублів. Казаков визнає, що бізнес у Росії був прибутковим. Підприємство вже оглядали троє покупців-росіян.

Петро Порошенко був на Липецькій фабриці один раз.

"До 2014 року В'ячеслав Москалевський (гендиректор компанії Roshen. - Gazeta.ua) бував у Липецьку регулярно, з 2014-го він не приїжджав. Порошенко був один раз. Тоді я був у Києві. Ротшильдів (європейська династія банкірів та громадських діячів єврейського походження. - Gazeta.ua) і ICU (українська фінансова група. - Gazeta.ua) я особисто не бачив. Знаю, що вони займаються питаннями продажу активів. В одному з інтерв'ю партнер ICU Макар Пасенюк заявляв, що у них мандат на продаж Липецької фабрики".

Липецька кондитерська фабрика Roshen у Росії торік отримала 4,9 млн руб. (понад 2,2 млн грн) чистого збитку. Це майже в 13 разів менше чистого збитку позаминулого року.

Виручка знизилася на 18% - до 1,251 млрд руб. (понад 584 млн грн), собівартість продажів - на 25%. Кредиторська заборгованість зменшилася на 7,6% - до 102,9 млн руб., дебіторська заборгованість збільшилася в 2,6 разу, до 734,9 млн.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає у Порошенка $10 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути