четвер, 30 березня 2017 12:31

Назвали космічну зарплату керівника Укрспецекспорту

Назвали космічну зарплату керівника Укрспецекспорту
579 тис грн отримуватиме зарплатні керівник держкомпанії "Укрспецекспорту" в 2017 році. Фото: zn.ua

579 тис. грн отримуватиме зарплатні керівник держкомпанії "Укрспецекспорт" 2017 року. Це на 44% більше, ніж торік.

Це зазначили у фінансовому плані підприємства, який передали на розгляд Кабміну 29 березня, пише facenews.ua.

За методичними рекомендаціями Мінсоцполітики, зарплати заступників мають бути нижчі на 10-30%, ніж керівників.

За фінансовим планом Укрспецекспорту, 2017 року заробітна плата адміністративно-управлінського персоналу зросте на 12% - середня 55 тис. грн щомісяця. Також на 12% збільшаться виплати працівників - 33 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розказав, як не платити борг Росії

З експертного висновку у фінплан також відомо, що Укрспецекспорт запланував виділити своєму керівнику 727,5 тис. грн матеріальної допомоги на лікування.

На обслуговування своїх автомобілів компанія планує витратити 5,16 млн грн. Це на 12% більше, ніж минулого року. Найбільше коштів піде на обслуговування Lexus LS570 - 330 тис. грн.

Восени ці автомобілі компанія застрахувала без конкурсу в ПАТ "Страхова компанія "Країна". Її контролює президент Петро Порошенко з бізнес-партнерами - першим заступником голови парламентської фракції БПП Ігорем Кононенком і першим заступником секретаря РНБО Олегом Гладковським, який курує концерн "Укроборонпром". Саме йому підпорядковується Укрспецекспорт.

Укрспецекспорт також продовжить оренду двох Lexus LS460, користування якими обійдеться в 305 тис. грн на рік. Торік оренда була дешевше майже на 20 тис. грн.

Компанія планує цього року купити легкові авто, мікроавтобуси та автобус та продати половину наявного автопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скоро буде посекундна тарифікація на опалення - реакція соцмереж на абонплату за газ

Загалом Укрспецекспорт запланував 2017 року двократне зменшення чистого доходу від реалізації продукції - з 1,88 млрд грн до 903 млн грн. При цьому завдяки зниженню собівартості реалізації чистий фінансовий результат зросте на 6% - до 102 млн грн.

У лютому генеральним директором Укрспецекспорту призначили Павла Буніна, який працює там багато років. У 2012-2013 роках обіймав посаду заступника директора Укроборонпрому, якому підпорядковується підприємство. Одночасно з призначенням Буніна його заступником став Рустам Тедіашвілі, екс-депутат Херсонської міськради ("Фронт змін" Арсенія Яценюка, потім - Партія регіонів).

Гендиректор Укроборонпрому Роман Романов також є вихідцем з Херсона. До призначення керував президентською виборчою кампанією Порошенка на Херсонщині. Романов також торгував автомобілями Hyundai, які в Україні збирає корпорація "Богдан" Гладковського, співвласником якої раніше був Порошенко.

Укрспецекспорт внесли в санкційний список 28 березня 2013 року, оскільки компанія постачала зброю в державу-спонсор тероризму. У березні 2016-го міністерство торгівлі США вивело українську держкомпанію "Укрспецекспорт" із санкційного списку.

Зараз ви читаєте новину «Назвали космічну зарплату керівника Укрспецекспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути