четвер, 13 грудня 2018 11:07

Росія відреагувала на заяву Європарламенту про "Північний потік-2"

Росія відреагувала на заяву Європарламенту про "Північний потік-2"
У російській Держдумі проект "Північний потік-2" називають не політичним. Фото: Економічна правда

Резолюція Європарламенту, яка містить заклик скасувати реалізацію проекту газопроводу "Північний потік-2", пов'язана з просуванням інтересів США.

"Проект "Північний потік-2" не пов'язаний із політикою. Його політизація пов'язана, насамперед, із просуванням інтересів США. Вони зацікавлені в тиску на європейські країни з метою продажу їм скрапленого газу", - заявив голова комітету з енергетики російської Думи Павло Завальний, пише RT.

За його словами, проект російського газопроводу економічно вигідний для Росії, Німеччини та загалом Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина може відмовитися від "Північного потоку-2"

Член Ради РФ Ігор Морозов каже, що рішення Європарламенту носить рекомендаційний характер і не може вплинути на "Північний потік-2".

"Зараз йде боротьба за енергоринки. Трамп проголосив доктрину глобального енергетичного домінування, де європейський ринок вважається частиною американського. У цій боротьбі виграє сильніший в енергетичному секторі", – сказав Морозов.

Депутати Європарламенту назвали проект із будівництва газопроводу "Північний потік-2" "політичним, який становить загрозу європейській енергетичній безпеці". Резолюцію підтримали 433 парламентарії, 105 висловилися проти, 30 - утрималися. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту. У документі йдеться, що Європарламент вважає роль України ключовою у європейській мережі енергозабезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Росія відреагувала на заяву Європарламенту про "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути