середа, 12 грудня 2018 11:07

Німеччина може відмовитися від "Північного потоку-2"

Німеччина може відмовитися від "Північного потоку-2"
Дозвіл на будівництво вже видали Німеччина, Фінляндія і Швеція. Єдиною країною, яка цього не зробила, залишається Данія. Фото: censor.net.ua

Німеччина повинна терміново переглянути свою позицію щодо російського газопроводу "Північний потік-2" через агресію в Керченській протоці.

"Ми більше не можемо виключати подальшу агресію Росії, наприклад, на береговій лінії Азовського моря, призначеній для відкриття сухопутного шляху до Кримського півостріва. Реакція ЄС повинна бути послідовною й одноголосною. Наша сила полягає в нашій єдності", - заявив голова комітету бундестагу у закордонних справах Норберт Реттген, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко попередив Європу про атаку Росії

Він наголосив, що потрібно розглянути інші методи впливу, крім військової сили.

"Німеччина повинна терміново переглянути будівництво газопроводу "Північний потік - 2". Адже це некомерційний проект. Він має геополітичні наслідки. ЄС повинен отримати гарантії, що російський газ буде і далі надходити через територію України", - сказав Реттген.

Проект "Північний потік-2" передбачає прокладку 2 газових ниток загальною потужністю 55 млрд куб. м на рік - від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Дозвіл на будівництво вже видали Німеччина, Фінляндія та Швеція. Єдиною країною, яка цього не зробила, залишається Данія. 25 липня у Німеччині почали укладати перші труби в рамках будівництва газопроводу.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина може відмовитися від "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути