Ексклюзиви
субота, 19 жовтня 2019 21:10

Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії

Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії
В Іспанії, Італії, Португалії роботу переважно пропонують домашньому персоналу, у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Фото: job.korsak.com.ua

Найчастіше українці шукають роботу у Польщі, Угорщині, Чехії. Це пов'язано з територіальною близькістю, подібним менталітетом. На другому місці — Німеччина, розповіла Gazeta.ua спеціаліст експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна" Юлія Дрожжина.

"За контрактом працює близько 40% українських заробітчан. Порівняно з минулим роком стало менше тих, хто їздив на сезонну роботу. Переважно заробітчанам треба працювати 12 годин на день, 6 днів на тиждень. Інколи роботодавці пропонують безоплатне житло. Зарплату обіцяють від $1 тисячі. У Чехії заробітчани за 8 місяців отримали $15 тисяч. Щоправда працювати довелося у важких умовах", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські нелегали в Італії можуть вдарити по безвізу

Додає, що за кордоном найзатребуваніші українські програмісти, виробничий, робітничий та домашній персонал. Попитом користуються вітчизняні інженери.

"Якщо говоримо про Польщу, Чехію, то там більше чекають на робітничий персонал. В Іспанії, Італії, Португалії роботу переважно пропонують домашньому персоналу, у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Активно українськими заробітчанами цікавиться Китай. Запрошує викладачів, тих же фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу", - пояснює Юлія Дрожжина.

Додає, що українські програмісти за кордон їдуть не стільки через можливість більше заробляти, скільки хочуть кар'єрного зростання та нового досвіду.

Найбільше українські заробітчани хочуть повернутися на роботу в США. На думку 37% опитаних країна повністю виправдала їхні очікування. 24% стверджують, що навіть перевищила. На другому місці за кількістю позитивних вражень - Болгарія, на третьому - Німеччина. Найбільше заробітчани розчаровані роботою у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути