Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2019 17:06

Українські нелегали в Італії можуть вдарити по безвізу

Українські нелегали в Італії можуть вдарити по безвізу
Без знання мови і підтвердження диплома українцям складно знайти офіційну роботу в Італії. Фото: migrant.biz.ua

Почастішали випадки, коли українці нелегально їдуть працювати в Італію. Туди відправляються з біометричними паспортами як туристи. Далі шукають роботу.

"Це можна пояснити загальним збільшенням інтересу українців до країн Західної Європи. Польща кілька років тому виступила як ворота в ЄС для наших людей. Зараз вони хочуть їхати туди, де можна заробити більше, у тому числі в Італію", - пояснює президент асоціації міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, передає ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польщі не вистачає робочих рук: подробиці

За його словами, знайти роботу офіційно в Італії складно. Без знання мови і підтвердження диплома українців рідко працевлаштовують.

"Найпопулярніші спеціальності, на яких працюють українці в Італії, - доглядальниці, будівельники. На таку роботу можна влаштуватися неофіційно. Однак їм можуть затримувати зарплату. Крім того, депортувати. Це може вплинути на перегляд угоди про безвізовий режим", - наголосив Воскобойник.

80% українців, які раніше працювали за кордоном, хочуть повернутися туди знову. Більшість готові їхати працювати у ті ж країни, де були раніше. Зокрема, йдеться про українців, які працювали у Литві, Великій Британії та Словаччині. Рейтинг країн, які перевищили всі сподівання українських заробітчан, очолили США та Швеція.

Зараз ви читаєте новину «Українські нелегали в Італії можуть вдарити по безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути