неділя, 04 лютого 2018 21:10

Рекрутери порадили, як правильно скласти резюме

Рекрутери порадили, як правильно скласти резюме
Резюме повинне бути читабельним, чітким і ємним. Рекрутери радять вказати об'єктивну зарплату і прикріпити ділове фото. Фото: Цікаві факти

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Інколи кандидатам важко знайти роботу через не правильно складене резюме. Рекрутери розповіли, як зробити так, щоб ваше резюме викликало інтерес у потенційних роботодавців, пише Work.ua.

Граматичні помилки в назві

При написанні резюме особливо ретельно перевірте чи без помилок написали посаду, на яку претендуєте, чи власне ім'я. Поспіх, неуважність або незнання правил може коштувати вам кар'єри. Граматичні помилки в резюме неприпустимі.

Пляжне фото

Резюме не має містити фото на фоні безладу чи розмиті і нечіткі зображення. Не варто прикріпляти фото, де ви у відвертому одязі чи з алкоголем у руках. Це має бути професійно зроблена ділова фотографія, яка зацікавить рекрутера.

Хибна категорія

Зверніть увагу, в якій категорії ви розмістили власне резюме. Так, якщо шукаєте вакансію бухгалтера, то ваше резюме не може знаходитися у розділі "Транспорт ". Найчастіше рекрутери фільтрують дані, щоб отримати резюме, що цікавлять їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш стресові професії

Неадекватна зарплата

Завжди вказуйте рівень бажаної зарплати в резюме. Однак ця цифра має бути об'єктивною. Орієнтуйтеся на середній рівень зарплати на ринку по вашій спеціалізації і у вашому місті. Не потрібно просити мільйон гривень, якщо ваші навички і знання того не варті.

Некоректний формат

Резюме повинне бути читабельним, чітким і ємним. Не варто писати 20-сторінкову історію свого життя чи надсилати фотографії з відпустки. Нехай це буде професійно складений документ, що відображає ваш досвід і навички.

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що у 2018 році зарплата українців може зрости до 4200 грн у місяць, якщо на це будуть резерви. Крім того, він підкреслив, що середньомісячна заробітна плата в Україні у 2017 році зросла більш ніж на 37% порівняно з минулим роком. Таким чином склала 6900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери порадили, як правильно скласти резюме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути